Lemnul spatiilor de joaca
05 Apr

Lemnul spatiilor de joaca

Spatii de joaca din lemn
Atunci cand achizitionam un loc de joaca pentru copii din lemn, este important de stiut ca materialul lemons are cateva caracteristici normale:
lemn spatii joacaScurgere de rasina:

Pe parcursul prelucrarii si a depozitarii, lemnul mai lucreaza; datorita acestui fapt pot aparea picaturi de rasina, scurgeri, acesta fiind un fenomen natural si normal. Daca este cazul, indepartati-le.
lemn spatii joaca
Diferenta de culoare, nuanta:


Fiecare copac are alta forma, nuanta si dimensiune. De aceea, la materialul lemnos prelucrat poate avea diverse nuante, sunt fenomene naturale si normale. Datorita expunerii la soare diferentele de culoare se vor estompa.
lemn spatii joacaCrapaturi:

Datorita diferentelor de densitate a materialului lemnos, acesta nu se usuca si nu se dilata in mod egal. Din acest motiv pot aparea crapaturi vizibile pe suprafata materialului lemnos, insa aceste crapaturi nu influenteaza calitatea, stabilitatea si robustetea stalpilor.
lemn spatii joacaCiuperci si mucegai:

In cazul temperaturilor ridicate pentru o perioada indelungata, pe suprafata materialului lemnos pot aparea pete de nuanta albastru-gri sau verzui. Aceste modificari sunt cauzate de sporii ciupercilor din aer si sunt doar superficiale, ele nu influenteaza structura lemnului sau rezistenta acestuia. In mod normal, petele acestea vor disparea de la sine datorita modificarii conditiilor meteorologice, dar se pot curata si manual.
lemn spatii joacaEruptie de sare pe suprafata materialului lemnos impregnat:
Materialul lemnos impregnat la presiune mare are tendinta sa cauzeze eruptii de sare provenite din solutia de conservare si de impregnare. Aceste modificari sunt doar superficiale, nu influenteaza structura si stabilitatea lemnului.
Conservarea si calitatea lemnului comercializat de Ookee.ro
Produsele confectionate din lemn normal de rasinoase sunt neprotejate impotriva bolilor si a putrezirii. Vopselele sau lacurile nu dau protectie maxima. De aceea, marea majoritate a produselor comercializate de catre Ookee.ro sunt din lemn tratat special, saturat. Lemnul tratat este impregnat la presiune mare, procedura constand in introducerea de saruri speciale sau alte substante la presiune mare in lemn. Aceasta procedura este repetata de cateva ori, cu o solutie de impregnare crom-free, astfel incat protectia indelungata a lemnului este garantata. Materialul lemnos tratat astfel va primi culoare verzuie. Acest lemn este garantat 10 ani. Pentru a proteja lemnul impotriva razelor UV, este recomandata vopsirea acestuia cu vopsea pe baza de apa pentru exterior.

Vezi ofertele pentru spatiile de joaca din lemn






Leave a Comment

* Type Code